A Promotor.ro weboldal szerkesztője abból az alkalomból látogathatott el a Renault romániai fejlesztőközpontjába, hogy elkészült az ötmilliomodik Dacia. Ott pedig csupa csodát láthatott, a 2012-es limuzin, a mentőautónak átépített Duster (ami nem parádézott a katonai és rendőrautóval együtt), vagy az itt látható, háromtengelyes pickup.

Nem olyan rég készülhetett el ez a Dusttruck névre keresztelt alkotás, hiszen már a felfrissített modell volt az alapja. Igazából arról van szó, hogy a gyakornokok azt állították, hogy képesek 1 tonna terhelhetőségű pickupot készíteni a szabadidő-autóból (a félhivatalos platós Duster ugye csak 400 kg-ot cipelhet), amit a gyári emberek nem tartottak lehetségesnek. Aztán a fiatalok elkészítették az itt látható autót.

Igazuk lett, a mérnökök nem gondoltak arra, hogy a kerekek számának növelésével áthidalható a probléma – igaz, nekik figyelembe kell venni a gazdaságossági szempontokat is. A harmadik hátsó tengely felszerelése miatt ez az átalakítás nem kifizetődő, még akkor sem, ha a leghátsó tengely nem hajtott: a Dacia Dusttruck esetén 6X4-es a hajtáskép. Ennek megfelelően hiába is tetszik az embereknek az alkotás, egészen biztosan nem valósítják azt meg sorozatgyártásban. De biztosak lehetünk benne, hogy valaki előbb-utóbb megvalósítja mindezt – a Loganból is készült már kupé meg kabrió…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!