Tíz évvel ezelőtt mutatkozott be, és azóta örvend töretlen népszerűségnek a Škoda RS sorozata. Ennek megünneplésére a márka brit forgalmazója a Revo Technik tuningcéggel közösen olyan Octavia Rs-t épít, amellyel túl szeretnék szárnyalni a 320 km/órás sebességet.

Az átalakítás során igyekeztek a lehető legtöbbet megtartani a széria alkatrészekből, és rengeteg cuccot használtak az Octavia Greenline-ból. A hosszú áttételezés váltó, az első fékek és a 15 colos felnik is a szupertakarékos modellből származnak. A tömegcsökkentés érdekében hátul egyáltalán nincs fék.

Túlnyomórészt gyári alkatrészek felhasználásával készül a 600 lóerős Skoda Octavia Túlnyomórészt gyári alkatrészek felhasználásával készül a 600 lóerős Skoda Octavia

A kétliteres, benzines turbómotort 120 oktános versenybenzinhez igazították, nagyobb turbófeltöltőt kapott, az eredmény 600 lóerős teljesítmény és 450 Nm-es maximális nyomaték. A 15 colos felnikre speciális Goodyear abroncsokat szerelnek, a hasmagasságot nagyjából 8 centivel csökkentik a légellenállás mérséklése érdekében. Az augusztus 13-20. között megrendezésre kerülő Bonneville Speed Week-en próbálkoznak meg a 320 km/órás sebesség megdöntésével a Škoda munkatársai.