Utódja pedig még ennél is tágasabb, feltűnőbb és sokoldalúbb, még több dinamikát és teljesítményt kínálva a hagyományos utakon és off-road körülmények között.

Az autó alapjaiban igencsak hasonló az A6 Avanthoz, hiszen a karosszéria alapvető elemei megegyeznek, látszólag ugyanazt a figyelemreméltó sportos megjelenést kínálva. Az A6 allroad quattro ezt a sportos koncepciót ötvözte off-road tulajdonságokkal, áthidalva az űrt a sportos elegancia és figyelemreméltó sokoldalúság között. Külső megjelenésében már szembetűnő a dinamikus vonalvezetés és a sajátos off-road elemek ötvözete. 4.93 méteres hosszának köszönhetően 5 utasnak van kényelmesen a helye, akik még akár 1660 liternyi csomagot is hozhatnak magukkal.

Az Audi A6 allroad quattro 4 közvetlen befecskendezésű motorral érhető el, két benzines és két dízel változatban. A 3.2 FSI V6 motor 255 lóerős, míg a 4.2 FSI V8 motor 350 lóerő teljesítményre képes. A dízelválasztékban szereplő mindkét motor 6 hengeres, melyek közül a 2.7 literes 180 lóerő, a 3.0 literes pedig 233 lóerő teljesítményt képes felmutatni. Az erőátvitel egy 6 sebességes manuális váltó vagy egy szintén 6 sebességes tiptronic váltón keresztül történik és természetesen alapfelszereltségként a quattro meghajtás gondoskodik az erő mind a 4 kerékre való elosztásáról.