Lezárult a Hankook Tire Magyarország Kft. által életre hívott Hankook Abroncsadományozási Program 2014-es szezonja. A program keretében a fejér megyei Rácalmáson működő cég olyan közhasznú szervezetek számára biztosít gumiabroncsokat, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. Az elmúlt évek kezdeményezettjei között olyan kiemelten közhasznú szervezetek szerepelnek, mint az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt, idén pedig – már második alkalommal – a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A katasztrófavédelem 2014-ben 892 darab abroncsot kapott, 20 gépkocsivezetőjük pedig speciális elméleti és gyakorlati modulokból álló téli vezetéstechnikai tréningen is részt vett a Driving Campben.

A program másik része 2013-ban indult pályázat formájában: a www.hankookadomany.hu weboldalon non-profit szervezetek pályázhatnak maximum három garnitúra, vagyis 12 darab abroncsra. Idén összesen 232 szervezet nyújtott be pályázatot, közülük pedig 171, vagyis a pályázók több mint háromnegyede részesült adományban, mintegy 24 millió forint értékben. A tavalyi 80 nyertessel együtt így már több mint 250 kis költségvetésből működő, a társadalom számára kiemelten fontos feladatot ellátó szervezet mindennapi munkáját segítette a Hankook Tire. A vállalat tovább haladva a tavaly megkezdett úton, idén is elsősorban a vér- vagy szervszállítás, betegszállítás, gyermekmentés, koraszülött mentés, gyermek edukáció vagy bűnmegelőzés területén tevékenykedő szervezeteket támogatta. A pályázatban továbbra is csak olyan szervezetek vehettek részt, akik közhasznú vagy kiemelten közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi formával rendelkeznek, és minimum öt éve működnek. A kis szervezetek 20 sofőrje október 30-án szintén kipróbálhatta és továbbfejleszthette vezetési tudását a vezetéstechnikai gyakorlópályákon.

„Az Abroncsadományozási Program fontos eleme a vállalat átfogó társadalmi felelősségvállalási stratégiájának, a „Hankook Értékteremtő Programnak”. Célunk, hogy segítsük azokat, akik mindannyiunkat segítenek áldozatos munkájukkal, vagyis olyan szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, sokszor igen nehéz körülmények között. Ezenfelül nagyon fontosnak tartjuk a közúti közlekedés biztonságának elősegítését is hazánkban. Gumigyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen a termékünk – mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű akciója. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés során mostanáig összesen több mint 4600 gumiabroncsot osztottak ki, megközelítőleg 100 millió forint értékben. A program töretlen és egyértelmű fejlődést mutat. 2012-ben az adományozott abroncsok értéke 25 millió forint volt, 2013-ban ez az összeg már több mint 30 millió forintra rúgott, idén pedig már több mint 46 millió forint.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!