Günther Schuch, az Aacheni Egyetem professzora két kevésbé sikeres villanyautó-startupban már meghatározó szerepet játszott (StreetScooter, majd E.Go), most pedig itt a harmadik vállalkozása, amely már 50 éves távra készítene villanyautót. Lízingelni lehetne az autókat, amelyeket 5 évente visszaszedne a gyár és felújítja azoknak az elhasználódott alkatrészeit, vagy épp nagyobb energiasűrűségű akkumulátort, hatékonyabb hajtómotort épít be, mielőtt azokat újra kiadja ügyfeleknek.

A Meta nevű kisbuszban (5078 mm hosszú, 1998 mm széles és 1990 mm magas karosszéria) külön vezetőfülkében foglal helyet a sofőr, a 6 utas a hátsó részben foglal helyet, a válaszfalon nagy méretű képernyő található, tehát csak oldalra látnak ki az utasok. A padlóba 70 kWh kapacitású akkumulátort szerelnek, tengelyenként 1-1 190 LE teljesítményű hajtómotort használnak. Az e.Volution Meta kifejezetten bérautónak készül, amelynél az egységes kialakítás miatt az 1005-os rendelkezésre állás is megoldható úgy, hogy a bérleti díj fejében a karbantartás vagy javítás időtartamára egy másik járművet kap az ügyfél.

A Space nevű jármű már magánszemélyeknek is érdekes lehet, hiszen ennek a karosszériája modulárisan az aktuális igényekhez alakítható, az ülések lehajtása mellett a csomagtér feletti tetőrész leszerelésével pickuppá alakítható a jármű. Ebből rövid, 5 ajtós és 5 személyes, illetve nyújtott, 7 ajtós és 7 személyes változatot is terveznek. Ugyanazokat a 190 LE teljesítményű hajtómotorokat kapja az e.Volution Space, mint a nagyobb Meta, de itt csak 40 kWh kapacitású az akkumulátor, cserébe van hatótávnövelő is a fedélzeten – tüzelőanyagcella, vagy megújuló üzemanyaggal működtethető 2 hengeres belső égésű motor, ahogy azt az ügyfél kívánja –, egy feltöltéssel 750 km-es hatótávolság realizálható.

Nem lesz olcsó a különösen hosszú életű e.Volution Space, nagyjából havi 1000 eurós bérleti díjjal lehet számolni, de ez a finanszírozás mellett már a biztosítást is tartalmazza. Persze az összeg emelkedhet is annak függvényében, hogy milyen hatótávnövelőt kér az ügyfél, a normál helyett panoráma üvegtetőt, netán napelemet kér.