Joseph MacDonald még 1973 decemberében vásárolta az 1965-ben gyártott Bogár kabriót, amelyet egy évvel később loptak el tőle. Sok kellemes emlék fűzi az akkori főiskolást a kifakult-piros autóhoz, amelyet soha nem felejtett el, noha már egészen biztosan feladta a reményt, hogy viszontlátja azt.

A Detroiti határőrség dolgozói január 30-án ellenőrizték az egyik vonaton Kanada felé szállított autókat, és ezen bukott meg az idő közben fehérre átfestett Volkswagen Bogár. Az autót útjára indító ember szerint (aki nem tudta, hogy lopott autót vásárolt) azért küldte Kanadába, hogy ott behajózzák Finnország felé, ahol majd felújították volna – ez a sztori azért sántít, mert egy ilyen munkát sokkal olcsóbban el lehet végeztetni az Egyesült Államokban.

Az eltelt 40 év miatt a hatóságok nem találták meg az egykori tulajdonost, de a WBIR tévécsatorna egy riportere kinyomozta, hogy hol él, és az is kiderült, hogy megvan még a tulajdonjogot igazoló okirat is. Ezt bemutatva MacDonald úr visszakapja majd a jelenleg motor nélküli, átfestett VW Bogarat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!