Mindössze 333 darab A1 quattro-t készít az Audi 2012-ben, úgyhogy aki netán szeretné magának előjegyezni a jelenlegi legforróbb Audit, annak egyrészt sietnie kell, másrészt nem árt, ha van némi ismeretsége.

Márpedig ilyenek biztosan lesznek, és egészen biztosan többen, mint 333-an. Az Audi ugyanis a 4,0 méter hosszú karosszériába a 2,0 literes TFSI benzines turbómotort építette be, a teljesítmény 256 lóerő, a maximális nyomaték 350 Nm. A 100 km/órás sebességet 5,7 másodperc alatt képes elérni az autó, a végsebesség 245 km/óra, a szabványos átlagfogyasztás pedig 8,5 l/100 km alatt lesz.

A száraz tényeken kívül az új fejlesztésű quattro összkerékhajtás garantálja majd az élvezetes autózást. Az A1 quattro esetén a hátsó tengely elé építettek be egy elektronikusan vezérelt, többtárcsás tengelykapcsolót, amely az első kerekek tapadásvesztése esetén a másodperc törtrésze alatt bekapcsolja a hátsó kerekeket (50:50 százalékos nyomatékelosztás) a hajtásba. A kormánygép áttételezését közvetlenebbre vették.

Hatalmas méretű légbeömlőkkel megbolondított első lökhárítójáról, egyedi 18 colos felnijeiről, a fekete betétes csomagtérajtóról, és a két darab, 100 mm átmérőjű kipufogóról ismerhető fel a legforróbb Audi kisautó, amelyet csak és kizárólag fehér színben, fekete tetővel készítenek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!