Jelenleg a világ legerősebb, V6-os hajómotorja a Suzuki Marine által most bemutatott csúcs-erőforrás, a DF350A, amelynek négyütemű, 4390 köbcentis blokkjával 350 lóerőt tud. Ennek elérésében szerepe van a magas, 12,0:1 sűrítési viszonynak, amely a legmagasabb a szériagyártású külső hajómotorok között, és ahhoz, hogy ez működjön, speciális szívósort készítettek, amely különösen hatékonyan szűrni ki a vízpárát a szívócsatornából. Égésterenként két darab befecskendezőfúvóka adagolja a benzint.

Újfajta meghajtórendszert is szerkesztettek a mérnökök ellentétes irányban forgó hajócsavarokkal, a Suzuki Dual Prop rendszer a két ellentétesen forgó hajócsavar segítségével hatékonyan alakítja át a motor teljesítményét tolóerővé, ezen kívül a hajtóműház kisebb mérete miatt csökken a víz alatti ellenállás, amelynek köszönhetően jobb futásteljesítmény és iránystabilitás érhető el.

„A hajómotorok meghatározó szerepet töltenek be vállalatunk termékkínálatában, a Suzuki DF350A modellünk híven tükrözi a márka „The Ultimate 4-stroke Outboard“, azaz „A legkiválóbb négyütemű hajómotor“ jelmondatát“ – nyilatkozta Toshihiro Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnöke, az új hajómotor Miamiban rendezett világpremierjén. A Suzuki DF350A hajómotorok Japánban, a toyokawai gyárban készülnek, és elsőként az USA-ban kerülnek forgalomba, már 2017 júliusától. Hamarosan pedig a világ többi részén, így Japánban és Európában is kaphatók lesznek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!