Most, hogy a Volkswagen of America nem fog újra megpróbálkozni dízelek értékesítésével és a közeljövőben a benzines autókra helyezik a hangsúlyt, a kommunikációjuk is megváltozott. Például most épp annak örülnek, hogy egy VW Beetle 205,122 mérföld/órás, azaz 330 km/h-s sebességet ért el a Bonneville kiszáradt sóstó medrében. Az örömüket az se mérsékli, hogy a 2,0 literes szériamotorból a blokkon kívül semmi nem maradt meg.
beetle3
A THR Manufacturing nevű kaliforniai tuningcéghez fordult a Volkswagen, amikor a hivatalosan Beetle LSR (Land Speed Record) nevű autó építésébe kezdtek. A Southern California Timing Association szabályzatának megfelelően dolgoztak, az EA288-as motoron módosították a hengerfejet, újak a dugattyúk, hajtókarok, vezérműtengelyek, no és a turbó méretét is megnövelték, az eredmény keréken mérve 534 LE és 571 Nm.
beetle4
Minimálisra csökkentették a hasmagasságot, különleges felniket és gumikat kapott az átépítés során az autó, önzáró differenciálmű segíti a teljesítmény talajra juttatását. Teljesen kipakolták az utasteret, ahová bukókeret, kagylóülés és tűzoltórendszer került, a kocsi hátuljában vész-lassítóernyőket helyeztek el. A rekorddöntés idején az Automobile újságban publikáló Preston Lerner ült a volán mögött, a 330 km/h-s átlagsebességet repülőrajtos egy mérföldes távon érte el a VW Beetle LSR.

beetle2

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!