A DS Automobiles 2015-ös megalakulása óta partnere a Louvre múzeumnak, az együttműködés most egy limitált széria erejéig a DS 7 Crossback típusra is kiterjed. A múzeum jellegzetes stílusjegyeit a motorháztetőn, a csomagtartóajtón és az első ajtókon elhelyezett „Louvre” jelvénnyel ültették át szabadidő-autóra, a karosszériadíszek fényes feketék, a fekete visszapillantó tükörre lézergravírozással visznek fel piramis motívumot. Itt jelennek meg elsőként a 20 colos Alexandria felnik.

A belső térben, a szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatásban, a középső rakodórekesz fedélének nappabőr borításán pedig dombornyomással – finom utalásként – jelenik meg az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis motívuma. A limitált széria különlegessége, hogy a 12 colos központi képernyőn a múzeum legértékesebb műalkotásait ismertető videót is meg lehet nézni, az első négyperces videót követően heti rendszerességgel érkeznek az újabb és újabb ismertetők, összesen 182 műalkotás szerepel a listán. Ez nem minden, hiszen minden DS 7 Crossback Louvre vásárló kap egy „Louvre barátai” kártyát, amely a Louvre múzeum mellett az Eugène-Delacroix nemzeti múzeum állandó és időszaki kiállításaira is korlátlan belépést biztosít: elsőbbségi belépés a Louvre múzeumba a Richelieu folyosón keresztül, ingyenes belépés egy kísérő személy számára, ingyenes belépés a Louvre-Lens Múzeum Galerie du Temps kiállítási csarnokába, valamint a Louvre Abu Dhabi múzeumba és több mint száz múzeumban igénybe vehető más kedvező ajánlatokat is kínál, egy évre.

A DS 7 Crossback Louvre a 225 és 300 lóerő rendszerteljesítményű hálózatról tölthető hibrid hajtással, a 180 és 225 lóerős benzinessel és a 180 lóerős dízellel választható. Az utastérben a DS Opera hangulatot találjuk a Fekete Art Basalte nappabőr-kárpittal, a karosszéria négy színben érhető el: indigókék, Crystal Pearl, Perla Nera fekete és Platinaszürke. Európa 18 országában lesz választható a különleges DS7 Crossback limitált széria, Magyarországra is jut néhány példány.