Először 2009-ben mutatkozott be a Bentley Continental vászontetőt GTC kiviteléből a Speed változat, a 600 lóerős W12-es biturbóval szerelt autó akkor a maga 322 km/órás végsebességével a világ leggyorsabb négyüléses kabriója volt.

Most ugyanez elmondható a legújabb, némileg átalakított megjelenésű és immár GT Speed Convertible névre hallgató autóról, amelynél immár 625 lóerő a teljesítmény, a váltónak kettővel több, azaz immár nyolc fokozata van – a végsebesség pedig 325 km/órára emelkedett. Az idők változását jelzi, hogy a végsebességre utalás után azzal folytatja a sajtóközlemény, hogy a korábbinál 15 százalékkal lett alacsonyabb a fogyasztás.

Ami még mindig 14,9 l/100 km-es átlagot jelent, de ez talán megbocsájtható egy, a 100 km/órás sebességet 4,4 másodperc alatt elérő, üresen 2,5 tonnás autónak. A normál, 575 lóerős GT Convertible-nél 10 mm-rel alacsonyabb a felfüggesztés, más a hűtőrács betétje, egyedi a 21 colos könnyűfém felni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért