Eredetileg a Datsun márkanév alatt akarták piacra dobni a Magnite néven bemutatott szabadidő-autót, azonban költségmegtakarítás miatt azt a márkát megszüntették, így a Nissan kínálatát gyarapítja majd a típus. Az indiai adószabályokhoz igazították a 4 méternél rövidebb karosszériát, amelyen belül tágas utasteret ígérnek, a csomagtér alaphelyzetben 336 literes.

Egyedüli motorként 1,0 literes háromhengeres turbót kínálnak, a teljesítményét nem árulták el, csak azt, hogy 5 l/100 km lesz a szabványos fogyasztás; a váltó ötfokozatú kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automata lehet. A mostoha útviszonyokra 205 mm-es hasmagassággal készülnek.

Kategóriájában számos újdonságot tartalmaz majd az indiai piacon, úgymint körkamera-rendszer, digitális műszeregység, vagy épp különleges csillogást adó vörös fényezés (ezt is kiemelték), de a 10 literes kesztyűtartó is párját ritkítja. A Nissan Magnite forgalmazása 2021 első negyedévében indul Indiában, várhatóan még a jövő év folyamán megjelenik más piacokon is.