Ayukawa Kenichi, a Maruti-Suzuki vezérigazgatója az Új-Delhi autószalon alkalmából adott interjút a Live Mint kiadványnak, ebben beszélt arról, hogy 2020-ig bezárólag a Suzuki 20 új modellt mutat majd be világszerte, és ezen belül is az indiai részleg 3-4 autót fejleszt ki kifejezetten a helyi piac számára. Ez utóbbi azért is jelentős fegyvertény, mert az első autó, amelyet az indiai leányvállalat készített, a most bemutatott Suzuki Vitara Brezza SUV volt.

Jelenleg épp bővítik az indiai Rohtakban található fejlesztőközpontot, ahol teljesen új tesztpályát építenek az épületek kibővítése mellett, erre pedig azért van szükség, mert a jövőben az itt dolgozó mérnökök az indiai piac mellett a fejlődő országokra szánt autókért is felelnek majd, tehát itt hangolják majd a helyi (Afrika, Latin-Amerika, Közel-Kelet) igényekhez a globális modelleket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 20 új modellből 11 lesz kisautó, 9 pedig szedán és szabadidő-autó. Segíti a termékfejlesztés felpörgetését, hogy a jövőben három padlólemez lesz, amelyekre aztán modellek sokaságát adaptálják. Például a lemezek alatt a Baleno rokona lesz az új Swift, de ezt használja majd az akár három üléssorral is választható új Wagon R, az Ertiga egyterű új generációja. Minden nagy piacon a helyi igényeknek megfelelő autókat forgalmaznak majd. Esztergomban például az SX4 S-Cross modellfrissítése a következő újdonság, jövőre pedig az immár önhordó karosszériás Grand Vitara forgalmazását is megkezdik majd Európában, 2017 vége felé várhatjuk az új Swiftet.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!