Milyen autóval lehet kitűnni Moszkvában a tömegből, ha még a Rolls-Royce vagy a Maybach is hétköznapi bevásárlókocsi? Olyannal, mint a Dartz Prombron Nagel, amely a Lamborghini Reventón, a GM nagy méretű pickup-alvázának és jó néhány tonna páncélacélnak egyesítésével született.

A megcélzott célcsoport nem egyszerűen az orosz (vagy arab, vagy kínai, csak a pénz számít) oligarchákon belül is azokat szeretnék megnyerni a sportback (ez a karosszéria hivatalos elnevezése) szabadidő-autónak, akik szívesen vontatnak hajókat. Nem hétköznapi méretei miatt akár 5 tonnás utánfutót is húzhat a Nagel, amely még ilyenkor is könnyedén le tudja gyorsulni a sportkocsikat. A motorjának teljesítménye kétezer (2000) lóerő lesz! A végsebesség 250 km/óra.

Tizenöt méteres, öttonás hajó vontatására alkalmas a Dartz Prombron Nagel Tizenöt méteres, öttonás hajó vontatására alkalmas a Dartz Prombron Nagel

A formát egyébként a Gray Design nevű cég készítette, amely igazából az egyedi hajók készítésére specializálódott – természeten szívesen készítenek a Dart Prombron Nagel megrendelőjének is az autóhoz illő, legalább annyira barátságos megjelenésű csónakot is. Addig is Batman irigykedve nézi majd a kőgazdag milliárdosokat, akik az övénél gonoszabb megjelenésű autóval sasszéznak majd a yachtklubjuk előtt.