Barátságos megjelenést adtak a formatervezők a Suzuki Alto K10-es legújabb generációjának, amely India immár 16 éve legnagyobb darabszámban értékesített típusának legújabb változata. Fontos szempont volt az olcsóság, de kiemelik, hogy már alapáron is teljes méretű dísztárcsákat kapnak a 13 colos felnik, és a bézs betétekkel feldobott üléshuzat barátságos hangulatot teremt.

A Heartect alapra építették fel a 3,5 méter hosszú, 1,49 méter széles és 1,52 méter magas ötajtós minit, amelynél úgy próbálják maximalizálni a belső méretet, hogy az első elektromos ablakemelő kapcsolóit a műszerfalra helyezték, keskeny az első ülések háttámlája. Felár ellenében adják a 7 colos érintőképernyővel rendelkező fejegységet, amihez 4 hangszórót adnak. A biztonsági felszerelések listája a blokkolásgátlóra és 2 légzsákra terjed ki.

Egyedül a kettős változó szelepvezérléssel és kettős befecskendezéssel rendelkező 1,0 literes 3 hengeressel adják a Suzuki Alto K10-est, a 66,6 lóerős szívómotor 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy robotizált váltón keresztül hajt, a szabványos fogyasztás 4-4,1 l/100 km. Az autóhoz rögtön elérhetőek gyári kiegészítők is, amelyek segítségével sportos – Impacto – vagy elegáns – Glinto – megjelenéssel ruházható fel az autó. Az alapár 399 000 rúpia, azaz 2 millió Ft, a csúcs-felszereltségű, robotváltós kivitel 583 500 rúpiába, azaz 2,95 millió Ft-ba kerül.