Nem sokkal a nagy teherbírású Chevrolet változat után bemutatkozott a minden földi luxussal is felszerelt/felszerelhető GMC Sierra HD pickup is, amelynél a legnagyobb újdonságot az összesen 15 kamerát használó fedélzeti rendszer jelenti. A karosszéria fixen épített optikák mellett bluetooth kapcsolatos kamerák is vannak, ezek képeit felhasználva tudja láthatatlanná tenni az utánfutót a központi kijelzőn a számítógép, de arra is lehetőség van, hogy az utánfutó belsejét, az ott szállított árut figyeljük – az OnStar jóvoltából akár távolról is. Az utánfutó mögötti képet egyébként a monitorként is működő belső tükrön is meg tudja jeleníteni a Sierra HD.

Alapfelszerelésként kapja a GMC változat a lépcsőt is tartalmazó platóajtót, ezenkívül oldalsó lépcsőket is lehet kérni a raktér megközelítésére. A platóhoz rendelhető 120 V-os (az USA hálózati feszültsége) konnektor is. A feláras fel-a-fejjel kijelző egy 15 col képátlójú területet használ a szélvédőn a legfontosabb menetinformációk megjelenítésére. Az extrafelszerelések között találni a luxusautókra jellemző valódi bőr kárpit, nyílt pórusú fabetét vagy valódi alumínium díszek is megtalálhatóak.

Új a Silverado HD választékban az AT4 felszereltség, ez a terepre optimalizált változat emelt hasmagassággal, bütykös gumival, spéci lengéscsillapítókkal, alsó védőlemezekkel és zárható hátsó differenciálművel, nagyobb tudású elektronikus beavatkozó-rendszerrel. A motorválasztékról csak annyit mondanak, hogy egy új fejlesztésű benzines lesz az alap, a dízel pedig a 6,6 literes V8-as változatlan, 445 lóerős teljesítménnyel és 1234 Nm-es nyomatékkal – mindkét erőforráshoz tízfokozatú automatikus váltó párosul.