A Hertz autókölcsönző mintegy 340 alkalmazottjának – igazgatóknak és egyéb, vezető beosztásban dolgozó munkavállalójának – szavazott meg összesen 16,7 millió dollár bónuszt május 19-én, mindössze három nappal azt megelőzően, hogy csődvédelmet kértek a cégre. Az anyagi juttatáson felül pedig olyan ígéretet is tettek, hogy a 340 alkalmazott cégautóját megtarthatja addig, amíg a cég alkalmazottja, nem fogják azt eladni az esetleges átszervezés során.
Paul Stone elnök-vezérigazgató 700 000 dollárt kapott, Jamere Jackson pénzügyi vezetőnek 600 000 dollár jutott, Jodi Allen marketingvezető 189 633 dollárral lett gazdagabb.
Közben megjelentek az Egyesült Államok használtpiacán az első olyan autók, amelyeket a könyvbeli értéknél több ezer dollárral olcsóbban adnak, az egzotikus járműveknél (Corvette ZR-1) akár 20 ezer dollárral a Kelley Blue Book érték alá mennek, míg a hétköznapi autóknál is 2-4 ezer dolláros megtakarítást lehet elérni, ráadásként fiatal járművekről van szó, amelyekre még érvényes a gyártói garancia.