Ez már a második eset, hogy egy Fisker Karma igen látványosan követ el öngyilkosságot, az első esetben egy fél ház is leégett a hatótáv-növelővel ellátott elektromos autóval együtt, most csak egy másik parkoló autóban tett kárt az autó.

Természetesen a Fisker gyár igyekezett megnyugtatni az embereket, hogy nem az autó elektromos rendszereivel, a nagyfeszültségű akkumulátorral, a teljesítményelektronikával vagy a hajtómotorral van baj. Tehát maga a konstrukció a hibás. A Fisker Karma esetén egy 2,0 literes GM turbómotor hajtja a generátort, a kipufogó az A oszlop magasságában végződik. A videón látható tűz azonban az autó bal elejét érinti. A gyár egy független szakértőt kért fel a tűz kivizsgálására, és azt is igyekezett hangoztatni, hogy 1000 autót értékesített, amelyek eddig már 2 millió mérföldet futottak, és hogy az Egyesült Államokban évente 185 000 autó ég ki.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!