A publikus töltőhálózat jelentős mértékben nőtt az elmúlt időszakban. A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal 2022-es második negyedévi beszámolója szerint 45 százalékkal emelkedett az autótöltésre felhasznált energia mennyisége 2021 hasonló időszakához képest, ám a bővülés így sem tud lépést tartani külső energiaforrásról tölthető járművek számának növekedésével.

Mindenütt jó, de a legjobb otthon
Az e-autósok közösségében egyre népszerűbb megoldás lehet az otthoni töltők felszerelése, az E.ON legtöbb e-autóval kompatibilis otthoni berendezései pedig sokak számára megfelelő alternatívát kínálnak. Előnyük, hogy kényelmesek, biztonságosak és a használatuk is rugalmasabb, mint a nyilvános hálózatról tölteni az autót. Mindez nemcsak a családi házban, hanem a társasházi lakásokban élők számára is elérhető, akiknek van közforgalomtól elzárt parkolójuk.

Megoldások családi és társasházi lakóknak egyaránt
A családi házban élőknek, ahol az ingatlannak nincs 32A-nél nagyobb villamosenergia-betáplálási ellátása a 11 kW teljesítményű töltőkészülék a kézenfekvő választás. Az E.ON 11 kW-os töltői egy vagy három fázisú fedélzeti konnektorral is kompatibilisek, és főleg éjszakai töltésre alkalmasak.
A 22kW-os töltő inkább a társasházban élőknek praktikus, ahol 32A-nél nagyobb az ingatlan villamosenergia-betáplálási ellátása, és a többi lakóval közösen, főként nappali töltésre használnák ezt a megoldást. Fontos tudni, hogy az eszköz kialakításából fakadóan több felhasználó esetén is egyszerű a havi elszámolás a társasház üzemeltetője felé.
Az E.ON eszközeinek további előnye, hogy kimondottan e-autók töltésére fejlesztették ki azokat, teljesítményük is ehhez méretezett.
Az elektromos autók használatával jelentősen csökkenthető a városokban a károsanyag-kibocsátás. Ehhez közös gondolkodásra és cselekvésre van szükség, amibe az előnyös megoldások megtalálása és megosztása is beletartozik. Az E.ON ösztönzi és díjazza az együttműködést az okos energiafelhasználásért. Az otthoni töltőt választók havidíjas szolgáltatás igénybevétele esetén az E.ON által üzemeltetett nyilvános töltőhálózatán a mindenkor érvényes eseti töltés árából 15 százalék kedvezményt kapnak.
Tudjon meg többet az otthoni töltésről, kattintson a részletekért ide!

Nyitókép: Shutterstock

Advertisement