Miután a 38 éves Mikolaj Tomaszewski alaposan leitta magát egy, a Gielniowban található lakóhelyéhez közeli kocsmában, rádöbbent arra, hogy nem ülhet a volán mögé. Azonban nagyjából ez volt az utolsó olyan gondolata, amely még ésszerűnek mondható, hiszen ekkor telefonon felhívta 8 éves fiát, Juliuszt, hogy kerekezzen már el a kocsmába, ahonnan majd hazavezeti a családi autót, egy Opel Corsát.

Ez nagyjából az első kereszteződésig ment jól, ahol a fiatalember nem adott elsőbbséget, aminek egy három autót érintő karambol lett a vége. Mindhárom jármű totálkáros lett, de szerencse  szerencsétlenségben, hogy senki nem sérült meg súlyosabban, igaz öt embert – köztük a részeg apát és a 8 éves sofőrt – kellett kórházba szállítani. Tomaszewski úr azt mondta a rendőröknek, hogy korábban egy szupermarket parkolójában már tanította vezetni a fiát, azt hitte, hogy a rövid táv megtételére már elég a vezetési tudása. Ez nem hatotta meg a rend őreit, fiatalkorú veszélyeztetése, közlekedési baleset okozása miatt indítottak ellene eljárást, amelyet akár 5 év letöltendő börtönbüntetéssel honorálhat a bíróság.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!