A szuperautó-vásárlás használtan még nagyobb rizikót jelent, mint újonnan megvenni azt, hiszen az ember nem tudhatja, mennyire gyilkolták az autót korábban. Ezen próbál segíteni a Koenigsegg Pre Owned Certification Program névre hallgató szolgáltatás.

Az elmúlt tíz év alatt már kicsivel több, mint 100 autót készítettek a svédek, és úgy gondolták, itt az ideje ennek a szolgáltatásnak a hivatalossá tétele. Eddig is minden támogatást megadtak azoknak az ügyfeleknek, akik netán használtan akartak egy Koenigsegget vásárolni, az új szolgáltatás lényege az, hogy a vásárló biztos lehet benne, hogy egy, a gyári állapotnak megfelelő autót kap, amelyen minden, idő közben bevezetett módosítást végrehajtottak. Persze nem csak pénzt kér ezért a gyár, de az átvizsgálástól induló 2 év garanciát is adnak. Például egy 1140 lóerős autó vásárlásakor megnyugtató lehet, hogy nem fog csak úgy szétrepülni a motor, vagy ha igen, akkor adnak majd egy másikat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!