Ultimate Mobility Vehicle-ként, azaz olyan járműként hivatkozik a Hyundai az Elevate nevű alkotásra, amely mindenhol képes közlekedni. Arról van szó, hogy a kerekeket nem egyszerű tengelyekkel, hanem kihajtható lábbakkal rögzítik, így ha már nem képes továbbgurulni a jármű, akkor fogja magát, és továbblépdel.

Alapvetően olyan helyek megközelítésére alkalmas az Elevate, ahová egyáltalán nem vezet út, de természeti katasztrófák esetén is képes biztosítani a mobilitást, például erdőtűz után át tud lépni az úttestet eltorlaszoló kidőlt fákon. A Hyundai egyébként abban is fantáziát lát, hogy mozgássérültek közlekedését is meg tudja könnyíteni az Elevate azzal, hogy rögtön a házból kivezető lépcső tetején várja őket, nem kell megoldani a lejutást az utcaszintre.

A Hyundai mérnökei egyébként három év fejlesztőmunkájával készítették el a teljesen működőképes, de nem teljes méretű tanulmányt, amely 1,5 méter magas fal vagy 1,5 méter széles árok leküzdésére alkalmas. Annyit mondanak még az elméletben létező járműről, hogy az guruló üzemmódban akár autóút-tempóban is biztonságosan tud haladni, és hogy a robotlábak csuklói miatt különösen kényelmes a felfüggesztés.