Most, hogy nemrég több mint félezer autóval bővült a gyári gyűjtemény, a Jaguar Land Rover Special Operations részleg hirtelen olyan tartalékhoz jutott, hogy egyedülálló Jaguar Heritage Driving Experience néven különleges programot indított.

Novemberben tartják az első turnust a gyár tesztpályáján, ahol olyan civilek vezethetik a gyár legendás sportautóit, akik egyszerűen befizetnek az élményre. Mindenki pénztárcájának megfelelően talál magának autót, igaz, a 95-250 font közötti alap csomag mindössze 30-60 perces vezetést ad, de már ennél is ki lehet próbálni például XK 150-es roadstert, Mark II-es szedánt, vagy épp az 1-es és a 3-as szériás E-Type-ot hasonlíthatja össze a kedves ügyfél.

A Le Mans csomag már 750 fontba kerül, ez már fél napos elfoglaltság, és az XK SS és F-Type R Coupé mellett C-Type és D-Type versenyautók volánja mögé ülhet az ember, és még egy ebédet is kap. Aztán ott van még a Grace and Pace élmény, amely egész napos elfoglaltság, és tényleg a gyűjtemény összes – a program számára biztosított – autóját ki lehet próbálni, az ebédre pedig klasszikus Jaguar limuzinokkal viszik a vendégeket. A különleges programokra a www.jaguarheritagedriving.com weboldalon lehet jelentkezni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!