Már a kiindulási alap se tekinthető hétköznapi autónak, hiszen egy Mercedes-Maybach S 600-ast áldoztak fel a Scaldarsi Motors első autójának a megépítéséhez – úgy másfél hónapos turnusokban mutatják be az újabb darabokat, amelyekhez Mercedes S-osztályos kupét, G-osztály, Bentley Bentaygát, Bugatti Chiront fognak átszabni.

Egyedi megrendelésre készül majd a tervezett 10 darabos széria, az indulóár minden esetben 1,5 millió USA dollár. Ezért a pénzért hatalmas hűtőrácsot kap az autó, és egyedi fényezést és dekorációs csomagot. Utóbbinak része az, hogy ami aranynak látszik, az tényleg 24 karátos arany. Az utastérben nem tehénbőrt alkalmaznak, hanem 24-féle egzotikus állat bőréből lehet kiválasztani a megfelelőt, 78-féle egzotikus fából lehet kérni a betéteket.

A hajtáslánc is megváltozott, a Brabus Rocket csomagnak köszönhetően 6,3 literesre nő a lökettérfogat, a teljesítmény pedig 888 lóerő, ami 3,7 másodperces 0-100 km/h sprintet tesz lehetővé; a váltóhoz is hozzányúlnak az 1200 Nm-es maximális nyomaték miatt. A Scaldarsi Emperor I-esnél egyébként azért ismerhetőek fel a kiindulási alapot jelentő Mercedes alkatrészei, mert az átalakítás ellenére megőrizték a nagyszériás autó aktív biztonsági rendszereit, köztük a Multibeam LED-es fényszórókat is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!