Ázsiában népszerű családi autó a 4,3 méteres Suzuki Ertiga egyterű (amelyet Mazda VX-1-ként is forgalmaznak), amely egészen mostanáig a nálunk is kapható Swiftre hasonlító megjelenéssel készült. Azonban ez hamarosan megváltozik, rengeteg krómmal, hatalmas méretű, mosolygó szájra hasonlító alsó légbeömlővel alakítják át gyökeresen a megjelenést – idő előtt napvilágot látott fényképek alapján ismerhetjük meg az új arcot.

Ráadásul a lámpákhoz és a fém karosszériaelemekhez se nyúlnak a modellfrissítés során, tehát viszonylag olcsó az átalakítás, a hatás pedig döbbenetes. Azon lehet vitatkozni, hogy szép-e, de mindenképpen feltűnőbb a korábbinál – és egy kicsit még a Peugeot 308 RCZ-re is hasonlít az orr. Az új első-hátsó lökhárító egyébként úgy 10 centivel növeli meg az egyterű hosszát, korábban kicsivel 4,3 méter alatt volt az Ertiga, most kicsivel e fölött van.

Az optikai változtatások mellett az alapfelszerelésként adott LED-es menetfény, valamint az új, 9 colos képátlójú, android és iOs operációs rendszerű telefonokkal együttműködni képes érintőképes fejegység jelenti a változást. Elsőként Malajziában dobják piacra a felfrissített Suzuki Ertigát, majd ezt követően folyamatosan vezetik azt be, arra továbbra sincs esély, hogy Európába is eljutna az egyterű. Azonban könnyen lehet, hogy a Swiftnél is bevezetik majd ezt, a jelenleginél sokkal látványosabb megjelenést, nem is annyira a mostani generációnál, hanem a 2017-re várható teljesen új modellnél.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!