Az Olimpia szervezéséért és lebonyolításáért felelős bizottság kérésére a sportesemény ideje alatt nem közlekednek majd a Londonban egyébként egy viszonylaton használt tüzelőanyagcellás-elektromos járművek. A gond nem is annyira a buszokkal van, hanem a töltőállomással, amely közel van az Olimpia színhelyéhez, és a szervezők szerint biztonsági kockázatot jelent az ott tárolt nagynyomású hidrogéngáz.

Már 2010 vége óta közlekednek a kísérleti autóbuszok, ez idő alatt több mint 1000 tankolás történt gond nélkül, járatkimaradás csak a buszok hibái miatt történtek – de ez természetesnek mondható egy közúti tesztelés idején – meg azért, mert az egyedi alkatrészek beszerzése nehezen megy, semmi nincs raktáron, mindent a megrendelés után gyártanak csak le. A helyi károsanyag-kibocsátjás nélküli autóbuszok helyett hagyományos dízel üzemű járművek pöfögnek majd egész Londonban az Olimpia idején. Egyébként a szervezőknek nem ez az egyedüli furcsa döntése, például a vezeték nélküli internet hozzáférési pontokat is betiltották. Biztos, ami biztos.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!