A nyolcvanas évek elején készült pár évig Észak-Írországban a fényezést nélkülöző, rozsdamentes acél karosszériával rendelkező DMC Deloran 12-es, amely nem is annyira tudása, sokkal inkább a Vissza jövőbe mozifilmeknek köszönheti legendás hírét.

Azonban Alex Graszk formatervező szerint ideje változtatni ezen, és rögtön el is készítette az általa újraálmodott sportkocsi számítógépes terveit. Szárnyas ajtók helyet immár lambo-ajtókon át lehet megközelíteni az utasteret, és az arányok változása is arra utal, hogy az eredetinél több helyet szán a motornak.

Ez alkalommal valószínűleg nem Lotus-alapra építkezik a karosszéria, amelynek anyaga szemmel láthatóan nem rozsdamentes acél – mivel csak tervekről van szó, bármi lehetséges. Nincs arról szó, hogy bárki tervezné az autó megépítését, a DMC-12-es rajongói meg ha nem is olcsón, de vásárolhatnak még gyári új példányokat maguknak, amelyeket a csőd után megmaradt alkatrészekből szerelnek össze.

dmc2 from Adam Graszk on Vimeo.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!