Aki ismeri például a Le Mans-i legendás versenyt, pontosan tudja, a 24 órás futamok sokkal inkább szólnak az autók megbízhatóságáról, mint a sebességéről.

Rudi Adams BMW M4 GT4-es versenyautója azonban nagyon úgy tűnt, nem éli túl a Nürburgringen rendezett 24 órás futamot, ugyanis egy korábbi probléma után alig több mint két órával a leintés előtt felcsapódott a motorháztető a BMW szélvédőjére.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Kilátni nem lehet, de feladni egy ilyen „apró”, igazából nem is technikai probléma miatt senki nem akarná feladni a versenyt. A kiszállás sem megoldás, marad hát az az opció, hogy szinte vakon valahogy elgurítsuk a kocsit a boxig, ahol villámgyorsan orvosolni tudják a problémát.

Igen ám, de mikor azt mondtuk, hogy kilátni ilyenkor egyáltalán nem lehet, nem vicceltünk. És még az az opció sem létezik, mint a vígjátékokban, hogy a sofőr egyszerűen kidugja a fejét a vezetőoldali ablakon, és így nézi az utat, vagy mint a ralisoknál, hogy legalább a navigátor segít.

Rudi Adams tehát az apró, átszűrődő részletek alapján próbált tájékozódni, és végül el is jutott a boxig!

Az egyetlen probléma csupán az volt, hogy a bejáratát nem sikerült eltalálni…

ADAC TOTAL 24h-Rennen Nürburgring on Twitter

Hozzá kell tenni, le a kalappal Adams szerelői előtt, ugyanis az ütközés után még helyre tudták pofozni a BMW-t, amelynek így nem kellett feladnia a futamot.