A Bentley hivatalosan csak limuzinként kínálja a Mulsanne nevű csúcsmodelljét, és úgy tűnik, annak ellenére nem fog ez megváltozni, hogy már 2014-ben bemutatták a kabrió-tanulmányt. Legalább egy olyan eltökélt vásárló van, aki nem elégszik meg ennyivel, és egy kupét rendelt magának.

Rendhagyó módon az alapvetően a chiptuningolással foglalkozó mccchip-dkr nevű német tuningcégtől rendelték meg az átalakítást. Ott először is számítógéppel beszkennelték a karosszériát, majd digitálisan megtervezték az új elemeket, és legyártották azokat. Laposabb lett a C oszlop, hátrébb kerültek a B oszlopok, megnyújtották az ajtókat, a tetőlemezt karbonból készítették el.

Az átalakítás során rögtön a frissített Mulsanne megjelenését is megkapta a gyártás elejéről származó kiindulási alap, amelynél természetesen a mcchip-dkr által kínált, a 6,75 literes V8-as biturbó teljesítményét 600 LE/1200 Nm-re növelő chiptuningot is alkalmazták. Most már csak a belső tér átalakítása van hátra, amelynél szintén a megrendelő egyedi igényeit valósítják meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!