Azóta keres magának partnert a Mazda, amióta piacra dobta a Skyactiv-technológiás autókat, és úgy tűnik a kínai partnerét, a First Automobile Works nevű céget találta meg. Utóbbi fennhatóságába tartozik a Hongqi, azaz Vörös Zászló nevű prémiummárka, amelynek legújabb modellje, a H5-ös limuzin a Sanghaji Autószalonon mutatkozott be.

A Skyactiv-padlólemezre épülő luxusautónak a Mazda6-oshoz képest 5 centivel megnyújtották a tengelytávolságát 2870 mm-re, hossza 4935 mm-re nőtt, de például az 1840 mm-es szélesség már mm-re azonos maradt. Teljesen egyedi a megjelenés, a Hongqi hatalmas „vízesés” hűtőrácsa határozza meg az orr kialakítását, a csomagtérfedélre pedig a Vörös Zászló márkanevet írják fel hatalmas kínai karakterekkel.

Az utastérben egyedi a műszerfal és a kapcsolók kialakítása, de annyiból fedezhető fel a Mazda-rokonság, hogy nagyjából ugyanott van minden, ahol a japán eredetiben – de például a műszerfal tetejére helyezett képernyő nagyobb méretű. A Hongqi csak a 2,0 literes, 158 lóerős Skyactiv szívómotort veszi át a Mazdától, egyébként a saját, 1,8 (188 LE) és 2,0 literes (204 LE) turbómotorjait kínálja a H5-öshöz, amelynek még az idén megindul a forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!