A gyorsaság kedvéért egy repülővel leszállított előszériás autót helyezett forgalomba a Kia brit forgalmazója sajtótesztautónak, a jármű sorsa pedig normál esetben a zúzda lett volna az alig pár hónapos pályafutást követően. Azonban a papírmunka elhúzódott, és annyit kerülgették a forgalmazó garázsában az autót, hogy megkönyörültek rajta.

A 3,3 literes V6-os biturbó eredetileg 365 lóerőt és 510 Nm-t tud, ezt 422 lóerőre és 560 Nm-re növelték a Hyundai európai fejlesztőközpontjával való konzultációt követően. A német irodában dolgozó mérnökök javasolták a HKS M45il gyertyákat, a k&N légszűrőt, a Milltek Sport pedig katalizátor nélküli kipufogórendszert készített az autó alá – utóbbinak köszönhetően nem mehet többet közútra az autó. A hajtásláncban annyi a változás, hogy a korábbi 4 soros helyett már 6 soros a váltóolaj-hűtő.

A Kia sajtóautókat kezelő részlegében pakolták ki az utastérből a felesleges dolgokat, beleértve a légzsákokat, parkolóradarokat, a lökhárító-merevítőket, a tetőablakot, a hátsó ablakemelő-mechanikát. A bukókeret, tűzoltórendszer és sportülések és a lítium-ion akkumulátor (ez önmagában -22 kg) beépítése után mintegy 150 kg a tömegmegtakarítás a Stinger GT420 esetén.

Az OZ Racing Leggera felnik darabonként 5 kg-ot spórolnak, elöl 235/35, hátul 265/30 méretű Pirelli Trofeo R gumikat szerelnek a 19 colos keréktárcsákra. Az első kerékdőlést -2.5 fokra növelték, nagyobb teljesítményű hatdugattyús Brembo féknyergek kerülnek előre, amelyekhez hűtőlevegő-csatornákat is készítettek. Megszabadultak az egyébként szériában adott elektronikus vezérlésű lengéscsillapítóktól, amelyek helyére a normál gyári darabok kerültek, Eibach ültetőrugók és vastagabb stabilizátorok javítják a menettulajdonságokat.

A Kia munkatársai végül pár légterelővel és egy látványos fólia-bevonattal tették teljessé a Kia Stinger GT420 átalakulását. A brit forgalmazó egyébként nem tudja számszerűsíteni, hogy mennyibe került az autó átalakítása, mert a munkatársai a hivatalos feladataik mellett dolgoztak azon, és a legtöbb alkatrészt a partnerek adták oda az átalkaításhoz.