Az asztalos foglalkozás szezonális jellegű munka annyiból, hogy télen sokkal kevesebb megrendelést kapnak. Legalábbis így van ezzel Jurij Hvtisishvili, aki idén szilveszterkor fogadta meg, hogy valami különlegeset fog csinálni. Aztán miközben munkára várva unatkozott, január 18-án kipattant az agyából az isteni szikra – ami szerencsére csak jelképes, hiszen leégett volna a műhely -, hogy farag magának egy motorkerékpárt.

Természetesen a hazai (és szovjet) palettát nézte át, és végül az IZS-49-es motorkerékpár mellett döntött. Különösen a benzintank és az ülés formája tetszett meg Jurijnak, aki január 18-án látott munkához. Egymaga nap mint nap dolgozott a motorkerékpáron, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy a munka minősége láttán elképesztően gyorsan, négy hónap alatt végzett az egésszel, május 18-án állt össze először a nagy alkotás.

Minden alkatrész fából készült, a csavarok, a felnik küllői, az elektromos “kábelek”, az ülés lapjának aprólékos kidolgozása elképesztő, de a műszerben is ott látjuk a skálát, a benzintankban meg ott a zárható rekesz, mint az eredeti IZS-49-es motorkerékpáron. Az életnagyságú fa motorkerékpár egyébként bükkfa és fenyőfa felhasználásával készült, és már sok pozitív kritikát kapott Oroszország-szerte. Mondjuk, ez utóbbin nem lehet csodálkozni…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!