A Porsche márkaversenyének népszerűségét tükrözi, hogy Amerikában idén két futam is indult. A Porsche Michelin Supercup az egyetlen olyan Gran Turismo versenysorozat, melyet 1993 óta a Formula 1 betétfutamként rendeznek meg.

2004-ben a versenysorozat 10. állomásaként érkezik Budapestre a Porsche Supercup. A tavalyi évhez hasonlóan idén is két kiváló magyar versenyző áll rajthoz a Porsche gyár által biztosított két VIP versenyautóban.

A versenysorozat eddigi történetében olyan hírességek versenyeztek a gyári VIP Porsche GT3-asokban, mint Mika Häkkinen, Walter Röhrl, Eddie Irvine, Ralf Schumacher vagy Chris Rea. A budapesti futamon idén Szabó Gergő indul az egyik VIP versenyautóban. A magyar enduro bajnok 1991-től egyre nagyobb sikereket ért el a magyar rali élvonalában, a tavalyi évet az abszolút 3. helyezéssel zárta. 2004-ben jelenleg az abszolút 4. helyen áll Szabó a Magyar Rali Bajnokságban.

A második VIP autóban egy vérbeli motoros, Talmácsi Gábor áll a rajtvonalhoz a GT3-asban. Talmácsi 2003-ban egyedüli pilótaként az összes versenyt befejezte a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon, melyet a 14. helyezéssel zárt, két helyet előrelépve az előző évi eredményéhez képest.

Az idei szezont rendkívül jól kezdte Talmácsi a Moto GP-ben, azonban technikai problémák miatt jelenleg a 23. helyen áll a világranglistán.