Az Egyesült Államok leggyorsabb, sorozatgyártású autója immár a Hennessey Venom GT, amellyel 427,6 km/órás csúcssebességet értek el egy tengerészeti bázison található repülőtéren. Nem kellett sok az abszolút, sorozatgyártású autó sebességrekordhoz sem, azt továbbra is a Bugatti Veyron Sport tartja 431,072 km/órás tempóval.

A rekorddöntésre február 9-én került sor a Lemoor-ban található tengerészeti bázison, csak mostanáig tartott a hitelesítése az eredménynek. A Hennessey szerint egyébként övék a csúcs, hiszen a Bugatti az ügyfélautókat 402 km/órás tempónál elektronikusan korlátozza, ők ellenben mindenkinek – 29 példányt készítenek összesen az autóból – megadják a lehetőséget a csúcssebesség elérésére. Repülőtérről már a kedves tulajnak kell gondoskodnia…

A Hennessey Venom GT egyébként egy alaposan átépített Lotus Elise, amelynek a hajtásáról egy 7,0 literes GM small-block V8-as gondoskodik, amelynek teljesítményét két hatalmas turbófeltöltő segítségével növelik 1244 lóerőre. Az autó listaára egyébként 1,2 millió dollár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!