Szinte biztos, hogy a Ferrari idén sem az egyéni, sem a konstruktőri világbajnoki címet nem szerzi meg, Maranellóban ezért felgyorsították a fejlesztési programot. A tervezettnél egy hónappal korábban megkezdődött a jövő évi V8-as erőforrás tesztelése, amely a fioranói pályacsúcshoz viszonyítva még lassú, a többiekhez képest viszont meglepően erősnek tűnik. Azon istállók, amelyek eddig kipróbálták 2006-os motorjaikat, az idővel és a technikával is sokkal többet küszködtek, mint a Ferrari, ami bizakodással töltheti el Schumacheréket. Ami azt illeti, optimizmusért nem kell a szomszédba mennie a hétszeres világbajnoknak, már készül az újabb diadalokra.

“Van még bennem tartalék, alig várom, hogy ismét az első helyért küzdhessek” – mondta Schumacher. “A csapat már dolgozik a jövő évi autón, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy 2006-ban újra a világbajnoki címet vehetem célba. Idén nem volt a kezemben a megfelelő fegyver, hogy az élre kerülhessek: matematikailag ugyan még nyerhetnék, ám el kell fogadnunk, hogy ez most nem fog sikerülni.”

Az exvilágbajnok Nigel Mansell szerint Schumacher akár tíz vb-címet is nyerhet. “Amit Michael elért, az egyszerűen hihetetlen” – így Mansell. “Ayrton Senna, Nelson Piquet, Niki Lauda és Jackie Stewart mind ‘csak’ három diadalig jutottak, a hét ehhez képest egészen különleges. Ha én Michael lennék, a tizedik elsőségig meg sem akarnék állni, szerintem elég fiatal még ahhoz, hogy megcsinálja.”

Mansell 38 éves volt, mire begyűjtötte világbajnoki címét, Schumacher jelenleg mindössze 36. Az öt győzelmével sokáig csúcstartó Juan Manuel Fangio 46 volt, amikor 1957-ben megszerezte az utolsó “serleget”, vagyis Schumacherben valóban benne lehet a tíz világbajnoki cím. Más kérdés, hogy 2006 utáni terveiről egyelőre nem tudni semmit, az biztos, hogy a következő esztendő végén lejár a Ferrarival kötött szerződése. “Még mindig éhes vagyok a sikerre” – folytatta Schumacher. “Nincs kétségem afelől, hogy amennyiben a szükséges fejlesztések jól sikerülnek, további vb-címeket nyerhetünk. Nem gondolok a visszavonulásra, a versenysportot még mindig élvezem, s amíg ez így lesz, folytatni fogom.” Hogy mégis meddig, arról Schumacher nem árult el semmit.