Február 5-6-án privát csapatokat támogatnak majd annak érdekében, hogy a Porsche eddigi rekord eredményeit tovább gyarapítsák. A stuttgarti sportautó gyártó 1968 óta összesen 20 összesített és 58 kategória győzelmet szerzett Daytonában.

Timo Bernhard (Miesau), Romain Dumas (Monaco) és Mike Rockenfeller (Monaco) a Brumos csapat „Porsche-Fabcar” elnevezésű Daytona-prototípusát vezetik majd felváltva. A gyári verseny-trióhoz az ötszörös Daytona győztes Hurley Haywood (USA) és honfitársa J.C. France csatlakozik.

A Brumos csapat másik prototípusát a két gyári pilóta Lucas Luhr (Monaco) és Sascha Maassen (Belgium) vezeti felváltva az amerikai Darren Law és David Donohue-val. A Brumos csapat által megépített Daytona-prototípust egy 460 lóerős 3,6 literes szívó motor hajtja és ügyfél megbízás keretében Weissachban végezték el rajta az aerodinamikai simításokat.

A gyári pilóták komoly versenyre számítanak, eddig 29 Daytona prototípust neveztek a versenyre. A GT kategóriában az egyetlen gyári pilóta Patrick Long versenyez Porsche színekben négy amerikai társával egy 911 GT3 Cup versenyautóban a Flying Lizard Motorsport színeiben. A GT kategóriában a legnagyobb arányban a 911 GT3 Cup versenyautó képviselteti magát, ugyanis 35 autóból 25 darab ilyen típusú modell adta le a nevezését a legendás versenyre.