Palikék immár biztonságra autóznak, de ezzel a visszafogottabb tempóval is bejöttek a 33. helyre, s ezzel megtartották gyönyörű 16. helyezésüket az összetettben.

Kisék nagyon gyorsak voltak a mai szakaszon, 19-ként értek be, amivel jelenleg 32-ek az összesítésben. A Szaller – Farkas – Keresztesi kamionos trió ma 26. helyen ért célba, az összetettben továbbra is 30-ak.

Palik László értékelése a mai szakaszról: “Nagyon érdekes pálya volt, akadt olyan, hogy teligázon jöttünk, de sok volt a szűk, rázós, bakhátas rész is. A Mali és Szenegál határán lévő Falémé folyón való átkeléskor az ajtó felső részéig ért a víz, azon imádkoztunk, nehogy vizet szívjon a motor. Utána szép csöndben bekocogtunk. Az volt az egyetlen gondolatunk, hogy az autót sértetlenül be kell hozni a célba, és ez sikerült is. Ahol lehetett, jöttünk, de semmilyen kockázatot nem vállaltunk. Ennek fényében elégedett vagyok az eredményünkkel. Végre ideértünk Szenegálba, de még van hátra két nap, és addig én nem hogy örülni, mosolyogni sem vagyok hajlandó.”

A két magyar motoros, Varga Ákos a 39., Nagy Péter az 53. helyen ért be ma, előbbi 26., utóbbi 82. helyen áll az összetettben. Szalay Balázs 31-ként, Liszi László 38-ként fejezte be a mai szakaszt, összesítésben előbbi a 21., utóbbi a 63. helyen áll.

A Darázsi Zsolt – Tagai Róbert – Szalai Norbert kamionos egység ma ismét sporttörténelmet írt: a 4. (!) helyen hozták be a célba az MAN-t. Az összetettben ezzel a 18. helyre jöttek fel.

A motorosok mezőnyében ma némi meglepetésre a brazil De Azevedo diadalmaskodott, megelőzve Fretignét és az amerikai Blaist. Az összetettben továbbra is Despres vezet Coma és Cox előtt. Az autósok mai versenynapja Nissan-győzelmet hozott, ezúttal a finn legenda, a négyszeres győztes Ari Vatanen volt eredményes. Másodikként a volkswagenes Bruno Saby, harmadikként viszont ismét egy Nissan, Giniel De Villiers érkezett. Összesítésben továbbra is Peterhansel, Alphand, Kleinschmidt az első három sorrendje. A kamionosok közül az ifjabb De Rooy ért be először a célba, megelőzve az idősebb Sugawarát és Kabirovot. Az összetettben Kabirov, Bekx, Sugawara a sorrend.