A Think Global As nevű vállalkozás vagyontárgyainak értékesítésével próbálja meg törleszteni adósságait, de nem biztos, hogy futja majd mindenre. Az egyik korábbi partner, az Egyesült Államokban működő Ener1 32,6 millió dollárt követel a norvégoktól.

Az amerikai cég felépített egy évi 2500 autó kapacitású gyárat, ezen felül akkumulátorokat szállított a norvég központnak. A Think eladások azonban nem úgy alakultak, ahogy azt eltervezték, így az amerikaiak első lépésként veszteségként leírták a Think-ben lévő, 73 millió dollár értékű tulajdonrészüket, most meg szeretnék visszakapni azt a 32,6 millió dollárt, amely a szerződések értelmében jár nekik.

A norvég cégnek nincs ennyi pénze, és valószínűleg a vagyontárgyak értékesítésével se tud ennyit összeszedni – hiába ugyan az elektromos autók területén nagy tapasztalat, a kis méretű cégnek nem képes versenyezni a nagy autógyárakkal, amelyek manapság óriási pénzeket és erőforrásokat ölnek az elektromotorok és az akkumulátor-technológia fejlesztésébe. Korábban már volt csődvédelem alatt a Think, de akkor még tudtak pénzt szerezni a gyártás folytatására.