Az idénynyitón aratott parádés diadal után a második menetre készül az ifjabb Tóth János, Bahor Bea, Peugeot 206 WRC trió. A hatszoros bajnok egy év kihagyás után győzelemmel tért vissza a versenypályákra, és természetesen a hét végi Vredestein Miskolc-ralin is szeretne ott lenni az élmezőnyben. Új navigátorával, Bahor Beával sikerült összhangba kerülnie az első viadal során, úgyhogy a borsodi pályákon erre már nem kell külön figyelmet fordítani.

“Beának nagyon jó a ritmusérzéke, és szinte azonnal alkalmazkodni tudott a vezetési stílusomhoz – mondta ifjabb Tóth. – Némi gondot talán csak az okoz, hogy nincs félelemérzete, és mivel nekem sincs túl sok, jobban kell figyelni a veszélyes helyzetekben. De azért ezt is megoldjuk valahogy.”

A hét végi esélyekről Janika elmondta: rendkívül nehéz dolga van annak aki nyerni akar, hiszen a WRC-mezőny tovább bővül, ami újabb potenciális ellenfeleket jelent. A Peugeot-Total-Pirelli Rally Team pilótája természetesen a győzelemért szeretne küzdeni Miskolcon, de úgy véli, nem biztos, hogy az lesz a bajnok, aki az idény során a legtöbb futamot megnyeri, hanem az, aki végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt.

“A rövidebb gyorsasági szakaszokon valószínűleg az idénynyitóhoz hasonlóan tizedmásodpercek lesznek a pilóták között – vélekedett az ezüst Peugeot 206 WRC pilótája. – S hogy mi fog akkor dönteni? Nem is tudom, talán a hernádvécsei hosszú szakasz. Érdekesség, hogy Miskolcon húsz kilométerrel rövidebb lesz a gyorsasági szakaszok össztávja, mint Egerben volt. Márpedig az idénynyitón húsz kilométerrel a vége előtt pont egálban voltunk Turi Tomival. Ennek fényében elég nehéz esélyeket latolgatni. Az mindenesetre biztató, hogy az én Peugeot-mban még vannak tartalékok, bőven lehet még vele gyorsulni.”

A 12. Vredestein-rali csütörtökön 16 órakor a miskolci salakstadionban tartandó prológgal kezdődik (ennek eredménye nem számít bele a versenybe) pénteken 8 órakor, szombaton pedig 7 órakor rajtolnak a párosok, akik a két nap során összesen 130.61 gyorsasági kilométert teljesítenek (az össztáv: 695.30 km).