A kaposvári autóbuszgyárban tavasszal jelentették be, hogy leáll a munka. A NABI története során már volt példa arra, hogy átmenetileg a termelés lassítására, szüneteltetésére kényszerül. Az utóbbi hetekben többször szóba került a gyár sorsa, ám az illetékesek egyelőre nem kívánnak nyilatkozni. Úgy tudjuk, jelenleg az üzem átvilágítása folyik, s állítólag egy török cég érdeklődik erőteljesen a kaposvári vállalat iránt. A NABI sorsa akár másfél hónapon belül eldőlhet.

– A fenti közleménnyel kapcsolatban annyit közölhetünk, hogy a Newflyer felvásárlása az NABI amerikai érdekeltségeit érinti, a magyarországi üzemeket nem – tájékoztatta szerdán lapunkat a céghez közel álló forrás. – A hazai egységek további működésének biztosításáért a vezetőség továbbra is nagy erőkkel dolgozik. Tajnafői István, a Kapos Járműgyártó- és Javító Zrt. elnök-vezérigazgatója a gyár fennmaradását és a munkahelyeket tartja döntő kérdésnek. Ennek érdekében  folytatni kell a szakmai-, jogi- és üzleti egyeztetéseket, melyek remélhetően a lehető leghamarabb kézzel fogható eredményre vezetnek. – Nyilvánvalóan örvendetes lenne, ha szakmai befektető vásárolná meg az üzemet – hangsúlyozta. – Kaposváron magas színvonalú volt a buszgyártás, sok kiváló szakembert foglalkoztattak, akik értik a szakma csínját-bínját. Jó volna, ha minél rövidebb időn belül minél többen elhelyezkedhetnének.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!