A Volkswagen autóival ugyanazt a szabadságot, életörömöt, lendületet nyújtja, mint a sport. A Downtown High Budapest snowboard versenyt a Volkswagen, mint főszponzor, immár 5 éve támogatja. A rendezvény célja, hogy ezt a fiatalok körében egyre kedveltebb sportágat minél szélesebb körben népszerűsítse, amelyhez a versenyzők teljesítménye mellett minden bizonnyal a különleges helyszín is hozzájárul majd: a versenyt idén is a főváros szívében, a Westend City Center bevásárlóközpont tetőparkolójában rendezik meg.

Az idei évben állítják fel az eddigi legnagyobb sáncot. A versenyzők ezen a sáncon lecsúszva 20-22 métert repülnek a levegőben különböző szaltókat és trükköket bemutatva, majd a két szinttel lejjebb lévő tetőkertben landolnak az erre a célra kiépített lejtőn. A kidobó él és a kifutó közötti szintkülönbség több mint 8 méter. Az előzetes jelentkezések alapján 6 ország 30-40 versenyzője fog részt venni.

A rendezvény ideje alatt a helyszínen DJ-k gondoskodnak majd a jó hangulatról, de lesznek élő koncertek is a VIVA TV jóvoltából, fellép a Venus és a Sugarloaf zenekar. Ezúttal az aktív életmódot folytatók egyik legkedveltebb modelljét, a Volkswagen Golf legújabb generációjának 4MOTION összkerék-meghajtással felszerelt változatát állítják ki a rendezvény helyszínén. Szintén látható lesz a Volkswagen Multivan 4MOTION egyterű is.

A VW azért szponzorálja ezeket a rendezvényeket, hogy a sportos életvitelű ügyfelek is lássák, hogy a Volkswagen is van olyan merész, mint az extrém sportok és azok hódolói. Alighanem sokan döntenek a snowboardosok közül a sportos Golf modellek mellett, melyekből tavaly mintegy 4.400-at vásároltak hazánkban, és amelynek 4MOTION összkerék-meghajtása az alpesi havas utakon is megállja a helyét.

Program:

Január 28. péntek

12h – 17h Edzés ( Snowboard és FS sí)
17h Rajtszám osztás

Január 29. szombat

10h – 14h Edzés és nevezés
14h – 15h Slide verseny ( Snowboard és FS sí)
15h – 16h Viva koncert ( Venus)
16h – 18h Selejtezők – Live DJ-k ( Snowboard és FS sí)
18h – 19h Viva koncert ( Sugar Loaf )
19h – 20h Döntő – Live DJ ( Snowboard és FS sí)
20h – Eredményhirdetés
21h – After Party – Bahnhof