A kínai újgazdagok ízlésének megfelelően alakította ki a Carlsson a Mercedes CS50 Versailles Edition nevű autóját, amely azt jelenti, hogy igyekeztek mindent túlzásba vinni, hiszen akinek sok pénze van, az mindenből a legjobbat érdemli.

Ahogy a név is mutatja, nem a németek voltak az elsők, akik így gondolkodtak, ők XIV. Lajos francia királyban találták meg az ideális követendő példát. A napkirály a Louvre-ból Versailles-ba helyezte át székhelyét, ahol arannyal borított bútorok és falak között uralkodott. Aktuálpolitikailag persze lehetne Janukovics Edition-ről is beszélni, bár lehet, hogy az autónak ez esetben nem lenne olyan nagy keletje a milliárdosok körében.

A Carlsson ugyanis mindössze 25 autót fog igazi arannyal díszíteni, és ezek közül 10-et már látatlanban el is adtak – a vevők kifizették a teljes, 395 ezer eurós (122,5 millió Ft) vételárat. Persze ezért a pénzért épp csak a mintegy 300 munkaóra alatt a karosszériára és az utastér egyes elemeire felvitt aranyréteg elhelyezését jelentik, ezen felül további tuningkészleteket is kínál a Carlsson az S-osztályhoz, de a 4,7 literes motor 610 lóerőre vagy az 5,5 literes motor 780 lóerősre tuningolása még további pénzt igényel. Nem mintha ez akadályt jelentene ez esetben…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!