“Nagyszerű verseny, fantasztikus eredmény. A győzelem az ölembe hullott, mivel Kiminek gondjai voltak az autójával és olyan tempóban haladt, hogy nehéz lett volna őt a pályán megvernem. A második helyezéssel is elégedett lettem volna, de természetesen a győzelem még boldogabbá tesz” – nyilatkozta Massa.

Kimi Räikkönen annak ellenére a második helyen ért célba, hogy elsőként
rajtolva a verseny feléig vezetett, majd autója műszaki meghibásodása miatt kénytelen volt átadni a vezetést csapattársának. A finn pilóta így is az egyéni ponttábla harmadik helyére kúszott fel, öt ponttal lemaradva
Massától.

Jarno Trulli szép versenyzéssel visszaverte Heikki Kovalainen támadásait. A finn pilóta hátsó rajthelye ellenére is a negyedik helyre kormányozta célba autóját. A kanadai győztes Kubicának ezúttal nem jött össze a futam. A BMW-nek ez a pálya láthatóan nem feküdt. Így is a lengyel pilóta felülmúlta német csapattársát, aki a két héttel ezelőtti második hely után ezúttal kénytelen volt beérni a 13. helyezéssel.

Mark Webbernek jól sikerült ez a hétvége. Az ausztrál pilóta a hatodik
helyen ért célba, így ismét értékes pontokat gyűjtött a Red Bullnak.
Csapattársa, David Coulthard épphogy lemaradt a pontszerző helyekről, miután kilencedikként futott célba.

A Renault-nak hazai pályán a mostanság szokásosnál jobban sikerült a
versenye. Mindkét pilótája pontszerző helyen ért célba, bár ketten
együttesen mindössze három pontot gyűjtöttek. Fernando Alonsonak annak ellenére, hogy a harmadik pozícióból rajtolt el, csak a nyolcadik helyre futotta erejéből, s fiatalabb, s kevésbé tapasztalt csapattársa, Nelson Piquet is kielőzte és a hetedik helyet szerezte meg.

Amilyen rosszul végződött a Kanadai Nagydíj Lewis Hamilton számára, olyan rosszul folytatódott a Francia Nagydíj is. A brit pilóta szívesen maga
mögött tudta volna a kanadai fiaskót, de büntetése miatt csak a 13. helyről rajtolhatott el Magny-Cours-ban. Az első körben kis csetepatéba keveredett Sebastian Vettellel, s a hetes kanyart levágta. Ahelyett, hogy ekkor visszaadta volna a helyet a Toro Rosso versenyzőjének, Hamilton folytatta a versenyt és emiatt bokszutca-áthajtásos büntetést kapott. Végül tizedik lett és az egyéni ponttábla negyedik helyére esett vissza.

A Formula-1-es mezőny ismét két hét múlva, ezúttal a Brit Nagydíjon (2008. július 6.) mérkőzik meg egymással. 2007-ben Kimi Räikkönen nyert Silverstone-ban. Mostani formáját látva amennyiben autójával nem lesznek gondjai, ő lesz a brit futam favoritja.