Az Apollo Vredestein határozottan hisz a társadalmi felelősségvállalás fontosságában, és a helyi közösségek életminőségének javítása központi szerepet játszik stratégiájában. Ide tartozik a gyöngyöshalászi gyár környéke is, ahol aktívan részt vesznek a közösség egészségének, biztonságának fejlesztésében és a környezet megóvásában. Az Apollo Vredestein a kilencvenes évek óta jelen van az országban társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseivel, a sportolók támogatásától a véradási kezdeményezésekig. A vállalat sikereinek folytatódásával nem csak a meglévő programok folytatódtak, hanem újakra is volt lehetőség, támogatva a régió fejlődését.

Az évek során számottevő gumiabroncs-adományozás mellett, a vállalat továbbra is támogatja a Gyöngyösi Mentőszolgálat, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat alapvető munkáját. Az Apollo az egészségügy más területein is jelen van, segíti a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Gyermekgyógyászati osztályát és a Miskolci Gyermekegészségügyi Központot. Ezenkívül az üzem évente négyszer szervez véradást, melynek köszönhetően az Apollo Vredestein alkalmazottai évente hozzávetőleg 700 beteg gyógyulásához járulnak hozzá.
„Ezek a példák tükrözik a vállalat és minden kollégám filozófiáját, a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, a közösségek támogatását” – mondta Bakonyi Tamás az Apollo Vredestein Ügyvezető igazgatója. „Szívügyünk a helyiek támogatása, a sport, egészségügy és oktatás és folytatni fogjuk az elkezdett programokat” – tette hozzá.

Amellett, hogy egyértelműen az egészségügyi szolgáltatásokra összpontosít, az Apollo Vredestein hisz az utánpótlássport fontosságában, az alulról építkezésben a hazai sportéletet illetően. A régió legfontosabb sportklubját, a DVTK költségvetéséhez, egy nagyszabású támogatás keretében 2017 óta 35 millió euróval járultak hozzá. A pénzügyi adománynak köszönhetően 2500 sportoló életére voltak pozitív hatással, valamint olyan fejlesztések valósulhattak meg, mint fiatalok fejlesztése, és tehetségmenedzsmenttel kapcsolatok programok elindítása.
A sporttámogatások széleskörűek, az Apollo Vredestein a DVTK kosárlabda-, röplabda-, jégkorongcsapatainak is fontos patronálója, csakúgy, mint az egri futballcsapatnak és salgótarjáni labdarúgócsapatnak is, a vállalat ifjúsági sportakadémiákat és sportcsarnokokat épített országszerte. Az Apollo Vredestein célja nem más, mint továbbra is befektetni a jövőbe, változást elérni a vállalaton belül és azon kívül, erősítve a közösségeket, új lehetőségeket teremtve minden érintett számára.