Palik László és Darázsi Gábor ideje 4:42:42 (+1:12:35), e pillanatban a 32. helyen állnak. Mindössze két hellyel mögöttük, a 34. pozícióban találjuk Kis Sándort és Czeglédi Pétert, akik 4:46:48 (+1:16:41) összidővel teljesítették a mai gyorsaságit. Összetettben Palikék továbbra is a legjobb magyarként az igen előkelő 16. helyen állnak a Nissannal.

A kommentátor ma ünnepli 43. születésnapját, de, mint elmondta, most ez érdekli a legkevésbé, egyetlen vágya, hogy az autó és ők is kibírják a maradék három napot (Palik tegnap gyomorrontással küszködött), és beérkezzenek vasárnap a dakari célba.

“A mai szakasz kétharmada gyors, technikás pálya volt, a ralispecialistáknak kedvezett. A közepén volt egy száz kilométeres nagyon köves, rázós rész. Mára az volt az egyetlen célunk, hogy egészségileg sikerüljön normalizálódni, és bár most sem érzem túl jól magam, a gyorsaságin egyáltalán nem zavart a versenyzésben. Úgy tűnik, az elmúlt két nap nem amortizálta le nagyon az autót, bár a fiúk még nem mondtak szakvéleményt. Egy biztos: ma is remekül muzsikált a drága” – meséli Palik.

A Szaller-Farkas-Keresztesi kamionos trió a második ellenőrzőponton a 33. idővel haladt át. A motoros mezőnyben Varga Ákos és Nagy Péter a 36. illetve a 65. helyen fejezték be a mai szakaszt. Szalay Balázs ma 61-ként értek célba, összetettben a 22. helyen állnak. Lisziék a második ellenőrzőponton 51. idővel haladtak át. Darázsi Zsolt ismét nagyot ment az MAN versenykamionnal: ma 19. helyen végeztek, összetettben pedig 16-ak.

A motorosoknál Caldecott győzelmét hozta a mai szakasz, az ausztrál Fretignét és az amerikai Blaist előzte meg. A nagymenők közül Marc Comának és az összetettben élen álló Cyril Després-nek is gondjai voltak ma: előbbi a méterszámlálóját törte el, utóbbi az egyik kipufogóját volt kénytelen leszedni, miután egy kő összetörte. Az összesített sorrendben Despres vezet Coma és Cox előtt.

Az első CP-nél még Luc Alphand vezetett, de eltévedés miatt időt vesztett, s így csapattársa, Peterhansel újabb szakaszgyőzelmet söpört be. Alphand 4:17 hátránnyal második lett, mögötte a tegnapi szakaszgyőztes nissanos De Villiers érkezett harmadikként. Üde színfolt a mai tabellán Thierry Magnaldi neve, aki negyedik időt futott a Honda Buggyval. Az összetettben Peterhansel előnye közel fél óra Alphand előtt. A kamionosok között a De Rooy család uralta a napot, s mögöttük is egy DAF végzett, a belga Duistersszel a fedélzetén. Összesítésben Kabirov, Bekx, Sugawara az első három sorrendje.