A legnagyobb baj a Peugeot iOn villanyautóval, hogy kicsi. Igaz, ez a kifejezetten városi használatra szánt járműnél előny, de például egy család számára már szűkös lehet a belső tér mérete. Ezt a problémát oldja meg az új Partner Tepee Electric, amely kicsivel nagyobb alapterületen kínál 5 személy számára tágas belső teret.

Ahogy a haszonjármű változatnál, úgy itt is a padló alatt helyezik el a két akkumulátor-csomagot, amelyek együttesen, egy feltöltéssel a szabványos ciklus szerint 170 km-re elegendő energiát képesek tárolni – a gyár felmérése szerint egy Partner Tepee vásárló átlagosan 60 km-t hajt egy nap autójával, tehát több mint elegendő az átlagos igények kielégítésére ez. Konnektortól függően (8-16 A áramerősség) 8,5-15 órán keresztül tart a 22,5 kWh kapacitású telep feltöltése, de villámtöltésre is van lehetőség CHAdeMO rendszerű oszlopnál. Az első kerekeket egy 67 LE/200 Nm csúcsteljesítményű villanymotor hajtja, amivel nem csak városban, de országúton is fürgén tud mozogni a dobozautó.

A Genfi Autószalonon mutatkozik be a Peugeot Tepee Electric, a forgalmazása pedig szeptemberben indul. Megtartja a belső égésű motorral szerelt változatok praktikus belső terét, 5 ülőhellyel, illetve a hátsó ülések kiszerelését követően sík padlójú raktér jön létre, ami pontosan 3 köbméteres. Új kényelmi szolgáltatás a programozható légkondicionálás, télen bemelegített, nyáron lehűtött utastérrel tudja várni utasait a villanymotoros változat. Az akkumulátorra 8 év/100 000 km, a hajtásra 5 év/50 000 km garanciát vállalnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!