Első körben Thaiföldön dobják piacra a Honda Brio Amaze elnevezésű lépcsős hátú olcsóautót, amellyel kifejezetten a családokat célozza meg a japán gyártó. Később Indiában is gyártani fogják – az ottani adózási szabályok miatt sűrítették az egészet 4 méterbe.

Az ötajtóshoz képest nem csak a B oszlop mögött teljesen újratervezett karosszéria jelenti a változást, de a hűtőrács is egyedi – tekintélyesebb megjelenést kölcsönöz a sok króm. A műszaki tartalom egyelőre változatlan, az 1,2 literes VTEC négyhengeres 90 lóerős, ötfokozatú kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automata csatlakozik hozzá – a szabványos átlag mindkét esetben 5,0 l/100 km.

India miatt lesz majd dízelmotor is, az új fejlesztésű 1,6-os i-CDTi 1,5 literesre visszavett lökettérfogatú, és a gyengébb minőségű gázolaj miatt tovább gyengített négyhengeres majd később mutatkozik be. Nincs szó arról, hogy Ázsián kívül is piacra dobnák a Honda Brio Amaze-t.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!