Az Egyesült Államok északnyugati partvidékén megjelenő 20 autós szaklap által adományozott díjjal a Sorento három év alatt immár a harmadik elismerését szerezte meg a Mudfest versenyen. A Sorento a 2002-es megmérettetésen megkapta a ‘Szabadidőautó-kategória legjobb vétele’ és a ’25,000 dollár alatti legjobb szabadidőautó’ díjakat.

“Nagyon elégedettek vagyunk a Sorento remek szereplésével, és büszkén vesszük át ezt a díjat az Északnyugati Autós Sajtószövetségtől.” – jelentette ki Peter M. Butterfield, a Kia Motors America (KMA) elnök-vezérigazgatója.

“A Sorento kitűnő tulajdonságai mellett valódi terepjáró-képességgel rendelkezik, ár-érték arányával új mércét állít fel a középkategóriájú szabadidőautók között, és ideális választás mindazon vásárlók számára, akik divatos megjelenésű, kényelmes és nagy teljesítményű autót keresnek megfizethető áron.”

Az NWAPA tagjai minden évben összegyűlnek október második hetében, és megválasztják az egyes kategóriák legjobb szabadidőautóit. Mindegyik modellt az amerikai vásárlók 80%-a által igényelt felszereltséggel értékelik, amibe beletartozik az automata váltó, a blokkolásgátló fékrendszer, a CD-lejátszó, az elektromos ablakemelők, a központi zár, a kulcsnélküli távirányítós ajtónyitás, a négy ajtó és egyéb tételek. Az új modelleken kívül az előző évek legjobbjai is részt vesznek a versenyen. A megmérettetés első napján a Sorentót 16 terepjáró és országúti szabadidőautóval együtt tesztelték a Portlandi Nemzetközi Versenypályán, ahol a koreai modell remekül szerepelt a gyorsulási, fékezési és szlalomozási szakaszokon.