A török hadseregben egyszerre két típust vált majd ki az Otokar Otomobil által kifejlesztett Akrep II-es, az eredetileg 1993-ban bemutatott és Land Rover alvázra felépített Akrep páncélozott csapatszállítót és az 1997-ben rendszeresített Cobra szállítójárművet. Ezúttal teljesen saját fejlesztésű a jármű, amely szemmel láthatóan formatervező által megálmodott karosszériát kapott.

Csak és kizárólag akkumulátoros-elektromos hajtással készítik az Akrep II-est, amelyet négy darab kerékagy-villanymotor mozgat, egy feltöltéssel 250 km az elérhető hatótávolság – a karosszérián belül van hely egy dízelgenerátor elhelyezésére, de ez feláras extra lesz. A sorozatgyártás 2020-ban indul, addig az elkészült prototípusokkal elvégzik a török hadsereg tesztjeit és az ott szerzett tapasztalatok is belefolynak majd a sorozatgyártásba.

A most bemutatott prototípus egy 25 mm-es automata ágyút és egy 7,62 mm-es gépágyút tartalmazó fegyvertornyot kapott, de személy- vagy áruszállító felépítménnyel is készül majd a központi vezetőüléssel rendelkező Akrep II-es.