Mintegy 200 millió eurós befektetéssel építi fel a BMW Csoport a Battery Competence Center-ét, amely az újenergiás autók fejlesztését hivatott felgyorsítani. Elsősorban a lítium-ion akkumulátorok celláit fejlesztik majd, de ritkaföldfém-mentes villanymotorok tökéletesítésén is dolgozik majd az ide kerülő 200 mérnök.

A tervek szerint 2019-ben kezdi meg a működését az új fejlesztőközpont, ahol extrém éghajlati körülmények között is tudják majd tesztelni az új kémiai összetételű, újfajta szeparátorokkal elválasztott cellákat, beleértve az ilyen körülmények közötti gyors- és villámtöltést is. A lényeg, hogy a BMW nem a beszállító termékét vásárolja meg, hanem pontos leírások alapján saját fejlesztésű akkumulátorokat gyártat majd partnereivel.

A BMW 2021-ben dobja piacra ötödik generációs elektromos hajtásait, amelynek lényege, hogy a hajtómotor, a fogaskerék áttétel és a vezérlőelektronika egy egységben helyezkedik majd el, kevesebb helyre lesz szüksége. Az új fejlesztésű akkumulátorokat könnyen skálázhatóan valósítják meg, akár 700 km-es hatótávolságot ígérnek öt év távlatában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!